Bilsport Classic resa till Kaliforninen 2020

RES MED BILSPORT CLASSIC MAGAZINE TILL KALIFORNIEN 7 – 17 FEBRUARI 2020

Följ med tidningen Bilsport Classic till bilens förlovade hemland, USA. En perfekt resa för dig som älskar bilar och speciellt amerikanska klassiker. Under elva innehållsrika dagar besöker vi Los Angeles, San Francisco och Sacramento, går på dragracing, swap meet och bilträffar. Hälsar på hos kända bil- och mc-byggare, besöker bilutställning, bilskrot och bilmuseum. Under veckan hinner vi också med sightseeing, shopping, vinprovning och intressanta butiksbesök samt mycket annat. Vi åker i moderna bussar och under ledning av kunnig svensk reseledare får ni en inblick i bilkulturen och dess historia i Kalifornien samt chansen att bli experter på filmen ”American Graffiti”.

Vår ciceron på resan blir Lasse Theander som under 32 år var mässgeneral för Custom Motor Show i Jönköping. Han har under åren skapat sig ett obeskrivligt väl upparbetat kontaktnät i USA som kommer att öppna upp dörrar till fantastiska platser och personer.

 

Dag 1, fredag 7/2 Skandinavien – Los Angeles

Avresa från Skandinavien med flyg till Los Angeles. Vi checkar in på hotell Hilton i Anaheim som ligger granne med Disneyland.

 

Dag 2, lördag 8/2 Los Angeles

Första dagen börjar vi tidigt med ett stopp på den trevliga bilträffen Donut Derelicts, innan vi åker vidare till Pomona Raceway. Denna helg körs Lucas Oil NHRA Winternationals som är årets första stora dragracingtävling. Här spenderar vi resten av dagen för att uppleva alla de snabba och tuffa racen på strippen. Det finns också mycket att se i depån, då de flesta stora företagen i branschen är på plats och visar sina nya produkter. Kvällen är fri. Eftersom vi bor ett stenkast från Disneyland Downtown, så rekommenderar vi ett besök till någon av restaurangerna där eller att man bara strosar runt i den tecknade filmens värld.

 

Dag 3, söndag 9/2Los Angeles

Efter en tidig frukost åker vi till en av Lasse Theanders favoriter när det gäller swap meet och som har funnits i över 30 år. Marknaden har över 600 säljare och har blivit världsberömda för sitt utbud av nya och gamla bildelar, antikviteter och vintagesprylar till fyndpriser. Det finns också en ”exklusiv parkeringsplats” där det brukar stå hundratals muskelbilar och klassiska 50- och 60-talsbilar, många av dessa är dessutom till salu.

På eftermiddagen kommer gruppen träffa en av huvudrollsinnehavarna i filmen ”American Graffiti”, nämligen Candy Clark. Hon kommer att berätta hur det gick till under de 28 hektiska nätter då filmen spelades in.

 

Dag 4, måndag 10/2 Los Angeles – San Francisco

På morgonen checkar vi ut från hotellet och åker och hälsar på hos den mycket kände designern och bilbyggaren Chip Foose i hans egen workshop i Huntington Beach. Han är bland annat känd från tv-serien ”Overhaulin” från Discovery och utsedd till ”Builder of the Decade” på årets Grand National Roadster Show. Därefter kikar vi in hos bilbyggaren Jimmy ”Shine” i hans nya lokaler i Orange.

Under dagen kommer vi att göra flera stopp hos företag som säljer bildelar till klassiska modeller av GM, Ford och Chrysler. Ett av dessa blir Danchuk som är en av de stora återförsäljarna av delar till Chevrolet 1955-1957.
När alla har handlat sina bildelar går bussen till flygplatsen för vidare färd till San Francisco. Där tar vi in på Holiday Inn Express som ligger centralt vid Fisherman´s Wharf. För de som är hungriga rekommenderar vi någon av de kända fiskrestaurangerna som finns nere vid hamnen.

 

Dag 5, tisdag 11/2 San Francisco

Denna dag tillbringar vi i San Francisco och börjar med en sightseeing. Vi får bland annat se Nob Hill, de berömda Viktorianska husen, världens krokigaste gata Lombard Street och den brantaste Filbert Street.

Under rundturen gör vi ett stopp på ett museum, där vi får en spännande inblick i historien om konsten och designen av bilar. Vi äter lunch på en restaurang som blivit mycket populär tack vare filmen American Graffiti. Sista stoppet med vår buss i dag blir i Chinatown där vi bl.a. besöker en butik och får smaka på deras ”lyckokakor”.

Eftermiddag och kväll har ni möjlighet att på egen hand ströva omkring i staden San Francisco. Passa på att åka spårvagn i de branta backarna där Steve McQueen flög med sin Ford Mustang GT 390 i filmen Bullitt eller shoppa på Union Square.

Dag 6, onsdag 12/2 San Francisco

Vi börjar morgonen med ett besök hos Roy Brizio Street Rods, där de har byggt högkvalitativa street car och hot rods i årtionden. Vi tittar in i deras butik och får en rundtur i verkstaden där det alltid finns pågående projekt i olika stadier. Vi åker vidare till Dublin och besöker företaget Arlen Ness Motor Cycles som har ett helt varuhus fullt av hojar, delar och kläder. Arlen Ness var en av världens mest kända hojbyggare och vi kommer få se alla hans egna customhojar som han byggt under åren.

Vi äter lunch i mysiga Plaza Circle innan vi besöker det mycket exklusiva Blackhawk Automotive Museum som bara har de allra finaste bilarna i sin samling.

Kvällen är fri så passa på att gå till Pier 39 och tittar på sjölejonen som blivit en populär turistattraktion. Här finns också massor av affärer och bra restauranger.

 

Dag 7, torsdag 13/2 San Francisco – Sacramento

Vi checkar ut från vårt hotell, tar bussen över Golden Gate för en heldag till USA’s mest kända vindistrikt Napa Valley. Vi gör stopp i de båda mindre städerna Modesto och Petaluma för att få se platserna där filmen ”American Graffiti” spelades in. Under dagen får ni en inblick i det amerikanska vinets historia. Vi kommer stanna till på några trevliga vingårdar där möjlighet finns att både provsmaka och köpa med viner. Ett av stoppen blir hos Francis Ford Coppolas egen vingård där vi även får se hans privata filmmuseum. Francis Ford Coppola är producent för bl.a. två gigantiska stora Hollywood-klassiker, ”American Graffiti” och ”The Godfather”. Här finns också en av de unika Tuckerbilarna från hans film ”A Man and His Dream”. Vi stannar till i Sankt Helena för en sen lunch och får tid för lite shopping innan vi åker vidare till Sacramento och checker in på vårt lokalt belägna hotell Sacramento Embassy Suites.

Dag 8, fredag 14/2 Sacramento
Första programpunkten i dag blir ett besök på det kända företaget Sacramento Vintage Ford, som har specialiserat sig på delar till Ford personbilar från år 1909-1956 och till deras lastbilar mellan åren 1928-1979.

De har också produkter till street rods och hot rods samt en stor butik med kläder och nostalgiprylar. Före lunch besöker vi ett av stadens bilmuseum.

Det sista stoppet för dagen blir ett besök på en stor bilskrot som ligger utmed Old 99 Road. På skroten finns det över 1.000 bilar, mestadels från 1950-talet, de allra flesta av märket Ford.

 

Dag 9, lördag 15/2 Sacramento
Vår sista dag i Sacramento är vikt till den stora bilutställningen Sacramento Autorama, också kallad ”The Kustom Capitol of the World”, som har 70-årsjubileum. Här finns över 500 show cars och denna dag har de också Autorama Drive-In där massor av utställningsbilar också visas utomhus.

På vägen tillbaka till hotellet finns möjligheten att införskaffa lite mer bildelar då vi stannar till vid en AutoZone-butik. Kvällen avslutar vi med en gemensam avskedsmiddag (ingår) på en trevlig restaurang i Old Town.

Dag 10, söndag 16/2 Sacramento – Skandinavien
Utcheckning från hotellet på morgonen och vi tar flyget hem till Skandinavien.

Dag 11, måndag 17/2 Ankomst – Skandinavien
Hemkomst.

 

Med reservation för ändringar i programmet.

Bokningsvillkor:

Pris per person

Del i dubbelrum 36.950:-
Vuxen som 3:e person
Enkelrumstillägg 9.990:-
Flygtillägg Köpenhamn På förfrågan
Flygtillägg övriga orter i Sverige

Avbeställningsskydd

På förfrågan

950:-

 

I priset ingår: 1. Flyg Stockholm – Los Angeles – San Francisco – Stockholm med SAS och Southwest Airlines. 2. Inkvartering i del i dubbelrum 9 nätter. 3. Bussar enligt program. 4. Daglig frukost samt avskedsmiddagen. 5. Måltider under atlantflygningarna. 6. Kvalificerad svensk guide i Amerika. 7. Entréer enligt program. 8. Service- och bagageavgifter på hotell. 9. Nu gällande flygskatter och avgifter. 10. Ett fritt bagage på flyget.

 

I priset ingår ej: Övriga måltider och måltidsdrycker. Komplett reseförsäkring bör tecknas.

Resan arrangeras av tidningsförlaget Albinsson & Sjöberg och tidningen Bilsport Classic i samarbete med

G9 Produktion AB. Förfrågningar om programmets innehåll görs till G9 Produktion AB, 0739-65 00 01 eller isabelle@g9produktion.se. Minimiantal deltagare 25.

Teknisk arrangör är Swanson’s Travel som handhar alla bokningar och betalningar. 0479-144 70 eller info@swansons.se.

 

Anmälan

När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade exakt enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress och telefonnummer. Om specialdiet önskas ange även detta. Anmälan görs på telefon 0479-144 70 eller info@swansons.se. Resan kan endast bokas direkt hos Swanson’s.

 

Betalnings- och avbokningsregler

Handpenning 4.000:- ska betalas inom 7 dagar från beställningsdatumet. Slutlikvid ska vara Swanson’s tillhanda 15/12-2019. Betalningsavi erhålles från Swanson’s via e-mail. Vid beställning ska korrekt namn och stavning enligt passet uppges.

 

Avbokningskostnader per person

Fram till 28/11 1.250:-
29/11-15/12 4.000:-
16/12-27/12 35 % av resans pris
28/12- 100 % av resans pris

 

Avbeställningsskydd 950:-

Swanson’s avbeställningsskydd gäller vid dödsfall, akut sjukdom eller olycksfall som drabbar resenären själv, make/maka (alternativt samboende under äktenskapliga former), barn, föräldrar eller syskon. Avbeställningsskyddet gäller ej för sjukdomar som varit kända vid bokningstillfället och eventuell avbokning ska ske så snart avbokningsorsaken är känd. Swanson’s avbeställningsskydd gäller fram till avresa från hemmet. Läkarintyg krävs. Avbokningskostnaden blir då 1.250:- (plus avbeställningsskyddet) per person oavsett tidpunkt för avbokningen. Mer information finns i Swanson’s resevillkor.

 

Reseförsäkring

Man bör absolut ha en komplett reseförsäkring. Vi kan erbjuda Europeiska ERV som har en mer omfattande försäkring än flertalet hemförsäkringar. Försäkringen kan beställas via Swanson’s Travel eller vår hemsida. Man kan välja omfattning och priset beror även på den försäkrades ålder, samt om man har en hemförsäkring eller ej. För denna resa kan priserna variera från cirka 375:- och uppåt.

 

Reseformaliteter

För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 14. ESTA ansöks via länk på Swanson’s hemsida.

Resenären måste också ha komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson’s resevillkor. Det är viktigt att ni läser både Allmänna och Särskilda resevillkor. Priset är baserat på dollarkursen 8,90-9.40. Ligger dollarkursen utanför detta intervall 35-45 dagar före avresa kan priserna komma att ändras. Reservation görs även för ändrade flygpriser, flygskatter och flygtillägg.